Tuesday, 23 September 2014

CANTIK & MENAWAN DENGAN VITAMIN C SHAKLEE

CANTIK & MENAWAN DENGAN VITAMIN C SHAKLEE

Ramai yang kini mengambil berat akan penjagaan kecantikan diri. Siapa yang xnak kulit yang cantik, sihat dan yang penting kekal muda kan? Cuba tanya artis2 di Malaysia ni..kebanyakkan daripada mereka memang mengamalkan pengambilan Vitamin C yang cukup agar kekal cantik & hot sentiasa.

http://suplement4us.blogspot.com/

Banyak brand Vitamin C yang terdapat di pasaran sekarang ni, tapi kenapa dhiya nak ceritakan tentang KEBAIKAN VITAMIN C SHAKLEE? Shaklee juga mengeluarkan dua jenis vitamin C iaitu Sustained Release Vitamin C dan Chewable Vitamin C. Jadi, apakah KELEBIHAN VIT C CHEWABLE SHAKLEE dan KELEBIHAN VITAMIN C 500MG SHAKLEE?


Secara umumnya, KELEBIHAN VITAMIN C diamalkan adalah kerana...

1) KELEBIHIAN VITAMIN C UNTUK IMUNITI

- dengan pengambilan vitamin c secara teratur dapat melindungi badan dari infeksi dan juga akan menguatkan tulang dan gigi kita termasuk mempercepatkan penyembuhan luka. Sebab itu jugalah wanita dalam pantang digalakkan untuk mengambil oren sebagai bahan untuk mempercepatkan penyembuhan luka.

 

2) KELEBIHAN VITAMIN C UNTUK ANTIOKSIDA

- ia berfungsi sebagai antioksidan yang menghalang serangan radikal bebas di sekeliling kita. Apabila badan terhindar dari risiko serangan radikal, maka sudah tentu peluang untuk kita dijauhkan dari penyakit yang disebabkan oleh sistem imun badan dapat dielakkan.

 

3) KELABIHAN VITAMIN C UNTUK HYPERTENSION

- ia juga dapat menurunkan kadar tekanan darah, dengan itu dapat mengurangkan risiko darah tinggi.

 

4) KELEBIHAN VITAMIN C UNTUK KULIT

- banyak kebaikan vitamin c dalam mengekalkan kulit yang cantik. Ia merangsang pengeluaran kolagen. Kolagen adalah sangat perlu kerana ia umpama gam yang mengikat sel-sel kulit kita untuk sentiasa tegang. jika kehilangan kolagen, kulit akan nampak berkedut dan tidak tegang.

- mengurangkan garis-garis halus yang tidak diingini.

- memutihkan dan memulihkan keadaan kulit yang kusam.


APAKAH KELEBIHAN VITAMIN C SHAKLEE BERBANDING VITAMIN C BIASA?
1. Vitamin C Shaklee didatangkan dalam bentuk sustained release iaitu dilepaskan dalam badan secara perlahan-lahan untuk membolehkan vitamin c sentiasa berada dalam badan kita. Memandangkan vitamin c adalah mudah musnah dan tidak dapat disimpan lama dalam badan, maka teknologi sustained release adalah sangat diperlukan.


2. Satu tablet Vitamin C Shaklee adalah bersamaan dengan 7 setengah biji oren. Di mana ia akan dilepaskan perlahan-lahan dalam badan sebanyak 100mg setiap jam untuk satu tablet.


3. Vitamin C Shaklee didatangkan bersama-sama dengan bioflavonoid iaitu bahan penting yang akan membantu penyerapan vitamin c dengan lebih baik. 

 

APAKAH KELEBIHAN VIT C CHEWABLE SHAKLEE dan KELEBIHAN VITAMIN C 500MG SHAKLEE?


CHEWABLE VITAMIN C PLUS 100MG

  • Mengandungi Vitamin C Plus [100mg]

  • Mempunyai Citrus Bioflavonoids Complex – 24.00mg

(provide 2.0mg Hesperidin)
(Provide 2.0mg Lemon Bioflavonoids)
(Provide 1.50mg Orange Biofolavonoids)
(Provide 0.50mg Grapefruit Bioflavanoids)
# Rose Hips Powder – 40.00mgVITAMIN C PLUS SUSTAINED RELEASE 500MG  • Mempunyai Vitamin C – 553.00mg

  • Mempunyai Citrus Bioflavonoids Complex – 120.00mg

Kedua-duanya mempunyai kandungan yang sama. Cuma Chewable Vita-C Plus (100mg) mempunyai pertambahan Rose Hips Powder (juga salah satu sumber vitamin c yang hebat). Ia juga dikatakan sebagai ‘stomach tonic’ kerana ia membantu mengubati ulser perut, diarrhea, sembelit dan sebagainya. Selain daripada itu ia turut bertindak terhadap kolesterol, diabetis, tekanan darah tinggi dan sebagainya.

 


Untuk sebarang pertanyaan, pembelian dan pendaftaran sebagai ahli Shaklee, hubungi Dhiya Hussin 
012-55725599..call/sms/whatsapp atau email suplement4us@gmail.com

"SHARING  IS CARING"

Truly, 
Dhiya Hussin(SID:1076601)
sms/whatsapp : 012-5572559
email: suplement4us@gmail.com
FB fanpage : Young & Healthy Family Store"ANDA SEDANG MENCARI INCOME LEBIH?TAK MEMPUNYAI INCOME YANG TETAP? SURI RUMAH SEPENUH MASA? SELALU BER FB TAPI XDAPAT APA2? NAK TAK SAMBIL BER FB DUIT MASYUK 4-5 ANGKA???JOM SERTAI KELUARGA PENGEDAR SHAKLEE..PELBAGAI GANJARAN MENARIK MENANTI ANDA!!!"

No comments:

Post a Comment