Thursday, 23 October 2014

Jeruk Mangga Home Made

Home made jeruk mangga terliur weh!

tips mudah kurus

Jeruk mangga viral pulak sekarang ni..nampaknya dah tiba pula musim jeruk..dulu musim durian crepe..alhamdulillah, rezeki untuk mereka yang berniaga jeruk ni..bukan setakat jeruk mangg  ja, jeruk jambu, kedondong,anggur pun mula dicari sekarang..janji jeruk..tidak kiralah mengidam disebabkan hamil atau tak, penggemar jeruk mesti tak kan lepaskan peluang!harini saya nak kongsikan resepi jeruk mangga ni. 

Buat sendiri lagi senang, boleh tibai banyak mana anda suka! Dengan syarat buah mempelam atau lain-lain buah tu ada diperkarangan rumah anda la. Macam saya, arwah mak memang tanam pokok mempelam di depan rumah ni. So, boleh la petik banyak mana saya suka. Here we go! Inilah terjadinya jeruk mangga homemade harini.

Jeruk mangga home made

Bahan-bahan

Mangga - ikutlah berapa yang anda inginkan
Gula - lebihkan jika mangga terlalu masam
Garam - secukup rasa bagi rasa lemak-lemak gitu
Asam boi - ikut tahap kemasamam masing-masing
Cili padi - bagi yang nak bagi rasa pedas-pedas sikit boleh tambah bahan rahsia ni =)

Cara-caranya

Potong mangga ikut saiz mudah untuk dimakan. Kemudian, masukkan gula, asam boi dan cili padi. Campurkan garam secukup rasa. Gaulkan dan sejukkan jeruk di dalam peti ais 2-3 jam. Dah siap!!!

jeruk mangga
Ni lah hasil home made mangga hasil tangan saya
Wah!senang banget. Macam resepi Ela Eli Along dululah plak kan. Resepi budak-budak pun boleh buat. Tapi dah memang mudah kan, apa nak soal lagi..hehehe..jom buat sendiri Home made mangga ni. Mesti puas hati. Jimat dan boleh makan sepuas hati.

Pesanan penaja: Jangan makan jeruk jika perut kosong ye.



KESIHATAN TIADA GALANG GANTI. DAPATKAN KUALITI KESIHATAN YANG LEBIH BAIK DENGAN SHAKLEE! 

JANGAN PICIT DI BAWAH!!!

ESP SHAKLEE MUDAH KURUS
NAK LEBIH JIMAT?
NAK LEBIH DISKAUN?
NAK LEBIH CASH BACK?
-----> JADI AHLI SHAKLEE SEKARANG <-----

Mudah sahaja, klik link-link berikut:
DAFTAR SHAKLEE SECARA PERCUMA 

Jika anda ingin membeli produk Shaklee ataupun memerlukan COD sebarang produk Shaklee di area GOMBAK, SENTUL, SELAYANG, KEPONG, UIA, CHERAS DAN CYBERJAYA..boleh hubungi saya untuk temujanji. Jika anda tinggal di luar kawasan yang membolehkan saya COD, jangan gusar saya boleh pos ke alamat anda. Poslaju ka ada =) Yang penting rebutlah peluang untuk mendapatkan supplemen dan vitamin hebat ini HARINI!!! Konsultasi PERCUMA dan TIPS ISTIMEWA dengan setiap pembelian bersama saya SPECIAL untuk anda!

suplement4us.blogspot.com

Berminat dan untuk sebarang pertanyaan, HUBUNGI:

 DHIYA HUSSIN
call/sms/whatsapp 012-5572559
email:suplement4us@gmail.com
FanpageYoung & Healthy Family Store
COD :: Gombak, Batu Caves, Sentul, Selayang, Kepong, UIA, Cheras & Cyberjaya



"ANDA SURIRUMAH?PELAJAR?PEKERJA TETAP MAHUPUN SEMENTARA YANG MEMERLUKAN PENDAPATAN SAMPINGAN?GEMAR ONLINE? NAK TAK SAMBIL ONLINE JA DAPAT JANA INCOME MUDAH 4-5-6 ANGKA SEBULAN? TIADA MODAL TAMBAHAN, PENDAFTARAN YANG MUDAH & TIADA AGENDA TERSEMBUNYI. WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA AMAT DIPERLUKAN! JOM DAFTAR AHLI SHAKLEE SEKARANG!"

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit *



8 comments:

  1. Hohoho... memang trending sekarang ni.. kecur air liur nengok..

    ReplyDelete
  2. Ramai plak yang dik buat entry pasal jeruk mangga ni..memang dah jadi trending plak..nasib baik kat johor ni mangga da habis musim..kalau tak boleh cuba buat

    ReplyDelete
    Replies
    1. depan rumah ada lagi mangga ni. Nak buat lagi lah! =)

      Delete
  3. wah resepi jeruk mangga lagi...harus cuba sendiri ni. tak tahan tengok, menggoda sangat..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat jangan tak buat. Senang banget!

      Delete
  4. Fuhh..sana sini orang duk bercerita kehebat dan kesedapan jeruk asam boi ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang hebat dear, cubalah buat. Senang dan jimat! =)

      Delete