Wednesday, 3 September 2014

Permintaan Collagen Powder Shaklee Makin Panas

Permintaan Collagen Powder Shaklee Makin Panas


testimoni collagen powder shaklee


Promosi besar-besaran Collagen Powder Shaklee September ini!!! 
Wowieeee..masa yang ditunggu2 ni.. Good news kepada pengguna tegar Collagen Powder Shaklee bulan ni, beli 6 kotak Collagen Powder Shaklee PERCUMA 1 kotak  Collagen Powder Shaklee yang semestinya anda telah jimat RM278!!!wahhhhhhh!

Apa yang kecoh sangat pasal kolagen ni uolss??? Apa kebenda kolagen ni? Hihihi..haaa anda takkan cari kalau tak nampak garis-garis halus tak pun muka anda nampak suram kan? Tak pun selagi en. Husband tak tegur ye tak?opsss tu tahap parah..itulah sebenarnya petanda kulit dan tisu badan perlu kolagen. Maafla sedikit sains entry ni, tapi sebagai seorang wanita anda WAJIB ambik tahu ye =).

Kolagen ini sebenarnya protein utama tisu sokongan dalam badan manusia. Merangkumi 30% daripada keseluruhan protein di dalam badan, kolagen ni la yang menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan. Kolagen disusun tiga rantai polipetida (monomer protein) yang terpilih membentuk rangkaian triple helix (pilihan ganda tiga). Segmen kecil dari tiap rantai mempunyai panjang asid amino sebanyak 1.000-an dan ini merupakan penemuan terpenting abad ini.


Tau tak di mana letakknya kolagen ni?Haa mesti anda akan jawab di muka kan? Sebenarnya, kolagen terdapat pada kornea, kanta mata. kulit, salur darah, keratin (rambut, kuku), tulang, tendon ,rawan sendi, gigi,hati,tulang sum-sum dan tisu serta organ seperti  buah pinggang,jantung serta sistem limfatik. Terdapat  29 jenis kolagen tapi 90% adalah dari jenis kolagen I, II, III dan 1V.

testimoni collagen powder shaklee
Gambaran kulit yang kurang dan penuh dengan kolagen..sangat berbeza kan?

APAKAH FUNGSI KOLAGEN?

Menghasilkan asid amino penting seperti :
  • lysin,prolin dan glysin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tisu penyokong, dan untuk mengawal fungsi sel.
  • hydroxyprolin-memberi kekuatan dan keanjalan pada tisu penyokong dan     tulang glisin -melembapan kulit.
  • alanin, prolin  dan asparagin -menstabilkan struktur,melembap, menegang dan menganjalkan  kulit   lantas mengekalkan kulit cantik serta menghalang penuaan.
  • arginin -memudahkan  tidur nyenyak, menghasilkan pola tidur.
  • mengawal metabolisme tubuh dengan mencerna secara enzimatik.
  • melindungi tulang rawan pada sendi daripada enzim dan kerosakan oksidatif .
  • menegang,menganjal dan melembapkan kulit.
  • menampung air dalam tubuh.
  • meningkatkan penyerapan kalsium.
  • menguatkan salurdah dan melancarkan pengaliran darah di bawah lapisan kulit
  • meningkatkan isyarat induksi
  • menghasilkan kualiti rambut dan kuku yang baik

KENAPA PERLU KOLAGEN DALAM BADAN?

Mana pilihan anda?
Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan penurangannya mula dirasai lebih kurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.

Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit.

Jadi, pentingkan pengambilan kolagen ni? I’ve tried my best to explain the importance of collagen. Anda mampu mengubahnya!

“KEMBALI MUDA, AWET MUDA DAN MENAWAN!”

Jom dapatkan Collagen Powder Shaklee harini. Dengan khasiat yang terkandung di dalamnya serta jaminan keselamatan dan keberkesannya, pasti anda tidak berasa rugi langsung beli. Tambah2 lagi jika and membeli bulan ni. Anda JIMAT RM278! 

CHOPPP!!!! ada testimoni ke? haa..jom KLIK DI SINI TESTIMONI COLLAGEN POWDER SHAKLEE!

NAK TAMPIL MUDA BELIA SENTIASA?

BOLEH ORDER SEKARANG SECARA ONLINE!!!!

KESAN SAMPINGAN SHAKLEE

NAK LEBIH JIMAT?
NAK LEBIH DISKAUN?
NAK LEBIH CASH BACK?
-----> JADI AHLI SHAKLEE SEKARANG <-----

Mudah sahaja, klik link-link berikut:
DAFTAR SHAKLEE SECARA PERCUMA

Dapatkan penjimatan untuk setiap produk Shaklee dengan mendaftar sebagai ahli

 JOM DAFTAR SEKARANG! 

suplement4us.blogspot.com

Berminat dan untuk sebarang pertanyaan/info, HUBUNGI:

 DHIYA HUSSIN
call/sms/whatsapp 012-5572559
email:suplement4us@gmail.com
FB: Young & Healthy Family Store
COD :: Gombak, Batu Caves, Sentul, Selayang, Kepong, UIA, Cheras & Cyberjaya

"INGIN MENDAPAT 4-5-6 ANGKA SEBULAN DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE? HUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA DIPERLUKAN! ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF KAMI"


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit *


6 comments:

  1. produk mesti cuba ni..Hot2..

    bondaseri.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Harga jatuh ni kena Cuba
    www.annur-shoppe.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan lepaskan peluang keemasan ni =)

      Delete
  3. Tengh promosi ni cpt2 dapatkan

    Www.mummy-ariana.blogspot.com

    ReplyDelete