Friday, 12 September 2014

Persiapan raja sehari bermula!

Persiapan raja sehari bermula!

"Selamat Pengantin Baru"
"Selamat Berbahagia"
"Selamat ke anak cucu"...

Selamat petang semua..=) mood happy go lucky dikala petang ni pulak ye..bukan apa,sooo excited nk  kenduri besok ni..oppsss bukan diri ini la ye..kakak saya yang sangat disayangi lagi comel lotey tu..puji kakak sendiri nampak...hehehe..urmmm..hari ni saya nk sharekan sikitla persiapan kenduri ni yang dah bermula seawal pagi tadi. Hopefully pembaca blog saya harini bolehla flash back balik kenangan menjadi raja sehari dulu ataupun yang bakal raja sehari bolehla ambik feel dulu =)..Let"s start..coretan perkongsian persiapan raja sehari Part 1.

Sememangnya detik perkahwinan kakak saya sorang ni sangat2 dinantikan oleh semua ahli keluarga saya. Pesanan arwah mak nak sangat2 cepatkan perkahwinan kakak saya ni,kerana dia ni keanak2kan sikit..takut tak matang2 plak hehe..sebenarnya,saya dan adik dah pun berkahwin..alhamdulillah,saya dah dikurniakan 2 hero begitu jugak adik saya,juga mempunyai seorang hero buatan jepun hehehehe (almaklumlah dilahirkan di Jepun)..of course dah 2kali langkah bendul baru lah kakak saya ni bertemu jodoh hatinya. 

Menu?menu rasanya paling best ni besok!rugi uolsss tak datang =) Rebung masak gulai, ikan talang,ulam-ulaman dan ayam masak merah ni..memang selera kampung habis la!yang paling penting,kali ni kami bersepakat nak menggunakan khidmat "pakat kampung" means gotong-royong penduduk kampung. Abah kata nak rasa plak feels kenduri ala "pakat" plak. Ya la, kenduri saya dan adik haritu catering ja. Jadi, lagi la menambahkan keexcitedan saya untuk kenduri ni!!!!

Apa tema?hehehe..dah dapat baca dah soalan tu...sebenarnya saya mempunyai instinct utk perkahwinan diraja ni..tengok2  warna kuning adalah tema pilihant kali ni!!!wow! meletop ni..saya dulu merah mak ngah,adik biru setenang lautan dan besok kuning diraja..nk tengok persediaan pelamin..?haaa part 1 ni sy kongsikan persiapan dia ja na =)
Jadi,nak tau kisah selanjutnya?sabar..nantikan Majlis Raja Sehari yang bakal saya kongsikan besok tau..saya nak tolong pack goodie bags pulak ni..stay tune! =)

Anda berminat nak mengetahui apakah persediaan yang harus dilakukan oleh pasangan suami isteri untuk nampak cantik,segak dan berseri-seri di hari bahagia? jom contact saya,tips dan cadangan ISTIMEWA UNTUK PASANGAN PENGANTIN SEPERTI ANDA! =)


Dhiya Hussin (SID:1076601)
Hp:012-5572559|suplemenr4us.blogspot.com

3 comments:

  1. Jom ketahui kisah selanjutnya besok ye 😊

    ReplyDelete
  2. selamat pengantin baru untuk kakak Dhiya...semoga berbahgia dunia akhirat...menjadi keluarga sakinah mawaddah warahmah ..amiin.....
    jemput berblog walking ke link sy
    http://bit.ly/1tPwn5f

    ReplyDelete