Wednesday, 21 May 2014

ANTIOKSIDAN BENTENG DARI KANSER!

 ANTIOKSIDAN BENTENG DARI KANSER!Assalamualaikum buat pembaca blog dhiya arini..rini teringat seseorang yang meninggal dek kerana kanser ni. Di Malaysia, angka pesakit kanser semakin meningkat. Penyakit ini boleh dihidapi pleh sesiapa saja. Mengikut laporan yang dikeluarkan oleh Majlis Kanser Nasional (MAKNA) 11 juta dewasa dan kanak-kanak menghidap kanser dan 6 juta darinya meninggal akibat kanser di seluruh dunia! MasyaAllah.

Secara umumnya, bahan perosak tubuh bertindak ke atas sel-sel. Bahan-bahan ini masuk ke dalam tubuh manusia melalui apa yang kita makan. Makanan yang dimakan mengandungi pengawet dan pewarna yang merosakkan sel tubuh. Bahan cemar inilah yang dinamakan OKSIDA DAN RADIKAL BEBAS.

ANTIOKSIDAN ITU APA?ANTIOKSIDAN ITU merupakan suatu zat yang dapat menghambat dan melambatkan proses oksidasi. Oksidasi adalah sejenis reaksi kimia yang melibatkan pengikat oksigen, pelepasan hidrogen atau pelepasan elektron. Proses oksidasi terjadi di mana-mana termasuklah di dalam tubuh kita.


APAKAH FUNGSI DAN MANFAAT ANTIOKSIDAN?
 • melambatkan proses penuaan
 • merendahkan paras kolestrol
 • mengurangkan risiko atherosclerosis
 • mengurangkan risiko semua kanser
 • membantu melindungi daripada penyakit jantung dan strok

Penghasilan radikal bebas berlaku sepanjang masa dan memang sukar untuk dikawal. Oleh itu, untuk mengimbangi kemusnahan sel akibat serangan radikal bebas maka tidak hairanlah kini ramai penyelidik terutamanya dari bidang kecantikan berlumba-lumba menghasilkan barangan yang mengandungi antioksidan.

Begitu juga dengan Shaklee.Shaklee juga menghasilkan produk yang berfungsi sebagai anti-penuaan selular, menyokong kesihatan otak, jantung,sistem imun dan sendi serta memperbaiki sel ditahap selulur. Produk apa?? semestinya VIVIX Shaklee!

VIVIX Shaklee - Mengandungi khasiat antioksidan dan sel antipenuaan


Jom BENTENG DIRI ANDA DARI KANSER dengan pengambilan VIVIX!


- Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. -

* sumber: Mingguan Wanita


Untuk sebarang pertanyaan, pembelian dan pendaftaran sebagai ahli Shaklee, hubungi 
Dhiya Hussin 01255725599..call/sms/whatsapp atau 
email suplement4us@gmail.com

"SHARING  IS CARING"

Truly, 
Dhiya Hussin(SID:1076601)
sms/whatsapp : 012-5572559
email: suplement4us@gmail.com
FB fanpage : Young & Healthy Family Store


"ANDA SEDANG MENCARI INCOME LEBIH?TAK MEMPUNYAI INCOME YANG TETAP? SURI RUMAH SEPENUH MASA? NAK TAK HANYA DI RUMAH BOLEH DAPAT GAJI MACAM CEO? JOM SERTAI KELUARGA PENGEDAR SHAKLEE..IMPIAN ANDA AKAN MENJADI KENYATAAN!"

2 comments:

 1. Seriau baca kes kanser sebenarnya...Antioksidan yang kuat mampu merawat kanser.
  Dapatkan antioksida dari Shaklee!


  Perlukan vitamin untuk kecerdasan anak?
  Baca yang ni http://sihatcunmelecun.blogspot.com/2014/10/anak-bijak-dengan-omega-guard.html

  ReplyDelete
 2. Ya betul CIk Nurhalawa Md Yusof, kanser memang harus dicegah. Kepada yang mempunyai faktor risiko anda harus lebih berjaga2.

  ReplyDelete